IPhone scherm reparatie, wat moet ik weten?

iPhone scherm reparatie, wat moet ik weten?

In dit artikel bespreken we de meest gestelde vragen over het vervangen van een iPhone-scherm: Wat moet je doen als je telefoonscherm kapot is? Waar kunt u heen gaan? Hier vindt u de antwoorden.

Bij Smartphones Enzo kunt u terecht voor uw iPhone reparatie. Voor een gebroken scherm, nieuwe batterij of microfoon - het kan hier allemaal. Bij onze winkel in Alkmaar kunt u vaak gewoon wachten op uw iPhone reparatie. Tevens kunt u uw iPhone opsturen. Bij Smartphones Enzo gebruiken we altijd originele onderdelen en geven we altijd 6 maanden garantie op onze reparaties.

Vervanging van het iPhone-scherm

1 jaar iPhone-garantie

De meeste mensen maken zich zorgen als hun gebarsten iPhone-scherm onder de Apple-garantie van 1 jaar valt, maar dat is het helaas niet. Ga naar Apple.com voor meer informatie over de beperkte garantie van 1 jaar van Apple.

Apple brengt kosten in rekening voor het uitvoeren van elke vorm van reparatie die is opgetreden door de fout van de klant. Zelfs als u AppleCare heeft, is er een minimale aftrekbare vergoeding van toepassing bij het voltooien van een reparatie. Ga naar Apple.com voor meer informatie over servicekosten voor AppleCare.

Providers met iPhone garantie

Hoe zit het met providers zoals T-mobile, KPN en Tele2?

De meeste, zo niet alle, genoemde bedrijven bieden beschermingsplannen die de reparatie van een gebarsten scherm goedkoper maken - met verschillende aftrekbare tarieven afhankelijk van het apparaat - maar vaak kunnen deze reparaties weken duren, aangezien ze uw mobiele telefoon naar hun reparatiefaciliteit moeten sturen om onderzoek en zorg ervoor dat alle informatie correct is. Ondertussen vertrok je zonder een telefoon te wachten op de nieuwe.

Als u momenteel bijvoorbeeld T-Mobile gebruikt en een verzekering heeft gekocht, heeft u misschien geluk. In bepaalde gebieden bieden ze reparaties op dezelfde dag aan, uitgevoerd door een lokale technicus. U bent nog steeds aansprakelijk voor het betalen van uw eigen risico, maar u zult in ieder geval niet zonder telefoon achterblijven.

Vervangen mijn provider ook mijn scherm?

Ja, als je een verzekering hebt afgesloten bij aankoop van je iPhone. Als u geen verzekering heeft, neem dan contact op met Apple of een plaatselijke reparatiewerkplaats voor mobiele telefoons om uw scherm te laten vervangen.

Kan mijn kapotte scherm erger worden?

Apple is sinds de iPhone 6S / 6S Plus begonnen met het verzegelen van hun apparaten met een water- / stofbestendige lijm. Als je je iPhone-scherm breekt, KAN het erger worden. Wanneer uw scherm kapot gaat, opent u nieuwe manieren om stof, stoom of water naar binnen te laten komen. Daarom wordt ten zeerste aangeraden om het zo snel mogelijk te laten repareren om verdere schade te voorkomen.

Ook wanneer het meeste aftermarket-scherm wordt verbrijzeld, kan het aanraakpaneel worden beïnvloed en kunt u de mogelijkheid verliezen om uw telefoon te gebruiken. De meeste gebroken iPhone-schermen zijn eenvoudig te repareren, maar we raden u ten zeerste aan om professioneel advies in te winnen of een reparatiewerkplaats te bezoeken.

Kan ik beter originele OEM- of aftermarket-onderdelen gebruiken?

Als het om het onderhoud van uw apparaat gaat, wordt het aanbevolen om originele OEM-onderdelen te gebruiken. Aangezien Apple geen onderdelen vervaardigt voor reparatiewerkplaatsen van derden, is de beste optie die u heeft een scherm van OEM-kwaliteit (Original Equipment Manufacturer). Als je de bovenste laag van een iPhone-scherm breekt - het glas - maar de laag eronder - het LCD - is intact, kunnen opknapbedrijven een gloednieuwe toplaag plaatsen, het glas.

De schermen die door Apple zijn vervaardigd, maar door externe bedrijven zijn opgeknapt, worden OEM-schermen genoemd, die nog steeds een veel hogere kwaliteit hebben dan elk ander aftermarket-scherm. Ik hoop dat deze informatie u helpt om u op de juiste plek te krijgen.Als u vragen heeft, kunt u ons een bericht sturen of ons bellen.

Bij Smartphones Enzo gebruiken we altijd originele onderdelen en geven we altijd 6 maanden garantie op onze reparaties.